Cool leefstijlprogramma

Cool staat voor Coaching op Leefstijl en is een twee jaar durend groepsprogramma dat volledig vergoed wordt door je basisverzekering.

Ben jij ook klaar met diëten en ben je toe aan een gezond gewicht en een fitte versie van jezelf? Wil je weten hoe je kan voorkomen steeds weer terug te vallen in je oude (ongezonde) gedrag? Met het Cool leefstijlprogramma werk je samen met een leefstijlcoach toe naar een gezonde leefstijl op een manier die bij jou past. Met als doel een duurzame gedragsverandering en blijvend gewichtsverlies. Je bent energieker en gezonder.

Het programma

In een traject van twee jaar doe je mee aan 16 groepsbijeenkomsten en krijg je 8 persoonlijke coachingsgesprekken. Je geeft elkaar steun en inspiratie in de groepsbijeenkomsten, en je hebt deze twee jaar een eigen leefstijlcoach die jouw gids blijft. Zo kom je steeds dichter bij je doel, op jouw manier.
De huisarts/ praktijkondersteuner en/ of de specialist blijven op de achtergrond betrokken.
Je maakt kennis met de mogelijkheden in de buurt om actief te worden (of te blijven) op je eigen niveau, samen met bijvoorbeeld de buurtsportcoach.

Voor wie?
• Volwassenen met overgewicht (d.w.z. een BMI tussen de 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
• Volwassenen met ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30)
• Doorverwezen door de huisarts of praktijkondersteuner
• Je bent gemotiveerd om het tweejarig programma in een groep te volbrengen

Kosten
Het Cool programma is opgenomen in de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico, deelname kost je dus niets.

Aanmelding en informatie
Wil je meer informatie en / of wil je je aanmelden voor het Cool leefstijlprogramma, neem dan hier contact met me op.

Ik werk in Zeeland samen met een aantal andere leefstijlcoaches. Op deze site www.blcn.nl kun je kijken wie er in jouw regio Cool aanbiedt.

Ben jij toe aan een goede balans in je leefstijl?

Dan kom ik graag met je in contact.

De weg naar een gezonde balans in je leefstijl of een lichaam waar je blij mee bent kan belemmerd worden door verschillen factoren.

Ik help je in het vinden van deze balans.

Contact

Gratis inspiratie voor een gezonde leefstijl? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief