Cool leefstijlprogramma

Cool staat voor Coaching op Leefstijl en is een twee jaar durend groepsprogramma dat volledig vergoed wordt door je basisverzekering.

Ben jij ook klaar met diëten en ben je toe aan een gezond gewicht en een fitte versie van jezelf? Wil je weten hoe je kan voorkomen steeds weer terug te vallen in je oude (ongezonde) gedrag? Met het Cool leefstijlprogramma werk je samen met een leefstijlcoach toe naar een gezonde leefstijl op een manier die bij jou past. Met als doel een duurzame gedragsverandering en blijvend gewichtsverlies. Je bent energieker en gezonder.

Het programma

In een traject van twee jaar doe je mee aan 16 groepsbijeenkomsten en krijg je 8 persoonlijke coachingsgesprekken. Je geeft elkaar steun en inspiratie in de groepsbijeenkomsten, en je hebt deze twee jaar een eigen leefstijlcoach die jouw gids blijft. Zo kom je steeds dichter bij je doel, op jouw manier.
De huisarts/ praktijkondersteuner en/ of de specialist blijven op de achtergrond betrokken.
Je maakt kennis met de mogelijkheden in de buurt om actief te worden (of te blijven) op je eigen niveau, samen met bijvoorbeeld de buurtsportcoach.

Voor wie?
• Volwassenen met overgewicht (d.w.z. een BMI tussen de 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten
• Volwassenen met ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30)
• Doorverwezen door de huisarts of praktijkondersteuner
• Je bent gemotiveerd om het tweejarig programma in een groep te volbrengen

Kosten
Het Cool programma is opgenomen in de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico, deelname kost je dus niets.

Aanmelding en informatie
Wil je meer informatie en / of wil je je aanmelden voor het Cool leefstijlprogramma, neem dan hier contact met me op.

Ik werk in Zeeland samen met een aantal andere leefstijlcoaches. Op deze site www.blcn.nl kun je kijken wie er in jouw regio Cool aanbiedt.

Wat mijn klanten zeggen over mij

Jan

Na een drietal diëtistes waarbij ik het gevoel kreeg weer terug in de schoolbanken te zijn beland, slechts met kortstondig afvalresultaat en veel stress kwam ik na weer een alarmerend bezoekje aan mijn huisarts bij toeval in contact met leefstijlcoach Lianne.

 

De benadering van ‘Leefstijl In Balans’, de groepsgewijze benadering over langere periode, en vooral de ontspannen langere termijn benadering zonder calorieën te hoeven tellen spraken mij aan. Inmiddels bijna twee jaar verder sta ik veel bewuster in het leven daar waar het mijn eet- en leef patroon betreft.

 

Als ‘vanzelf’ ben ik me veel bewuster gaan bezig houden met dat wat ik eet. Zonder me daar al te veel beperkingen bij op te hoeven leggen. Inmiddels een kilo of 6 lichter, met door de dag heen veel meer beweeg-energie, en heel belangrijk een veel gezonder suikergehalte in mijn bloed. Ik ben heel content met mijn via Lianne ontdekte nieuwe eet- en leefstijl ontdekkingen! Lianne heeft me op een rustige en fijne manier geholpen met haar deskundige houding.

 


 

Vera

Het lukte mij niet om zelf de knop om te zetten en de draad van het afvallen op te pakken. Toen ik voor mijn suikercontrole (diabetes2) bij de doktersassistente was gaf deze mij de doorverwijzing voor het Coolprogramma bij Lianne.

 

Bij het intakegesprek voelde ik me gelijk op mijn gemak en Lianne heeft duidelijk uitgelegd wat ik kon verwachten. Lianne ziet en hoort je echt!

 

Ik ben in september 2021 gestart met een leuke groep mensen. We delen ervaringen en tips. De lessen zijn heel informatief maar ook gezellig, en worden ondersteund door een PowerPoint presentatie. Het is geen dieetclub, je krijgt echt adviezen en inzichten om stap voor stap voor een gezondere leefstijl te kiezen. Je moet het echt zelf doen!

 

Tussendoor zijn er ook nog persoonlijke 1 op 1 gesprekken, dat is erg prettig en Lianne is een gedreven, enthousiaste coach. Ze weet goed waar ze het over heeft.

 

Het Cool programma duurt 2 jaar en daar ben ik blij mee, ook al is het 2de jaar wat minder frequent, het helpt mij te blijven focussen.

 

Inmiddels is mijn leefstijl veranderd, mijn gewicht flink naar beneden en mijn suikerwaardes zijn zover gedaald dat er weer een tabletje per dag af mag. Mijn doel is om het komende jaar zover te komen dat ik ook mijn 2de tablet niet meer hoef te nemen en ik officieel geen diabetes meer heb!

 

Ik ben trots op mezelf voor wat ik tot nu toe hebt bereikt maar ik had het niet gekund zonder Lianne!

Carolien

Dankzij het Cool programma met coach Lianne,  ben ik al 30 kilo kwijt, ik heb een hele verandering doorgemaakt in alle aspecten van mijn leven. Ik voel me veel lekkerder in m’n vel, heb veel meer energie en ik kan alles veel beter aan. Je leert anders tegen o.a. eten aan kijken en door kleine veranderingen in de manier van denken en doen kun je dit ook goed vast houden. Je leert om een hele andere mindset te krijgen, niet alleen op het gebied van eten maar ook op stress, ontspanning, ademhaling etc.

 

Lianne is echt een super motivator, ze helpt je bij alles waar je hulp bij nodig hebt, ze wil van alles voor je uitzoeken, ze staat achter je en je voelt je door haar heel erg gewaardeerd. Ze laat je trots voelen op wat je bereikt. Door mijn gesprekken met haar voel ik mezelf ook trots op wie ik ben en wat ik heb bereikt. Ik weet steeds beter wie ik ben, en wie ik zijn wil. En waar ik absoluut niet meer naar terug wil.

 


 

Evelien

Lianne coacht op een nuchtere, betrokken en hartelijke manier om je gezondheid weer op de rit te krijgen. Ze is duidelijk en geïnteresseerd en zorgt voor nieuwe inzichten bij mezelf, waardoor ik weer aan de slag ben gegaan. Eigen regie is belangrijk en daar had ik even hulp bij nodig.

Ben jij toe aan een goede balans in je leefstijl?

Dan kom ik graag met je in contact.

De weg naar een gezonde balans in je leefstijl of een lichaam waar je blij mee bent kan belemmerd worden door verschillen factoren.

Ik help je in het vinden van deze balans.

Contact

Gratis inspiratie voor een gezonde leefstijl? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief