Leefstijlcoaching voor sporters

Om het optimale uit jezelf te kunnen halen is een gezond voedingspatroon de basis voor het verbeteren van fitheid en prestatie voor elke sporter, ongeacht het niveau. Hoe ziet de basisvoeding eruit? Welke voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten heb je nodig en in welke verhouding?

Sport jij om je prestatie te verbeteren en hoe kun je dat met specifieke voeding optimaliseren? Dit gaat vooral over voeding op het juiste moment, voor tijdens en na het sporten.

Omgaan met voeding

Hoe kun je zo goed mogelijk omgaan met de verschillende brandstoffen (koolhydraten, vetten) voor je lichaam? Wat de koolhydraatbehoefte is per persoon, is afhankelijk van de intensiteit, frequentie en duur van de inspanning. Koolhydraten zijn een must voor inspanning, maar als je er teveel van binnenkrijgt slaat je lichaam dit op als vet (net als bij een teveel aan vet en eiwitten), en dat zorgt ervoor dat je zwaarder wordt.

De noodzaak van eiwitten, waarom je genoeg eiwitten moet eten als je sport en hoeveel eiwitten heb je nodig en wanneer? Wat doen eiwitten eigenlijk in het lichaam?

Aan bod komt ook drinken tijdens het sporten en eten / drinken na het sporten om spierschade te herstellen en de brandstof en vochtvoorraad weer aan te vullen.

Het effect van alcohol op je herstel na het sporten.

Afvallen; wat is de beste manier om gewichtsverlies te behalen en te behouden? Het toenemen in spiermassa en verliezen van vetmassa kan tegelijk door gewoon gezond te eten (net iets onder je energiebehoefte), voldoende eiwit te eten en te trainen. Dit vergt wel een discipline voor meerdere maanden, maar geeft de meeste kans op blijvend resultaat.

Naast het belang van een goede basisvoeding bij bewegen, sporten en afvallen, is het heel nuttig om ook te kijken naar slaap, stress en ontspanning maar ook gewoontevorming. Slaap is de basis van alles, zonder voldoende slaap zijn we niet in staat goed te presteren en op een goede manier af te vallen. Tijdens de leefstijlcoach sessies wordt naar het totaalplaatje gekeken en gewerkt aan een optimale balans tussen lichaam en geest. Alleen op die manier haal je alles eruit wat erin zit, en wordt je de fitste en gezondste versie van jezelf!

Wil je op het gebied van bewegen het beste uit jezelf halen en weet je niet goed hoe je dit aan kan pakken? Als aanvulling op mijn sessies schakel ik ook andere professionals in, zoals Rico de Putter van de Putter PT. We doen wat nodig is om tot het gewenste resultaat te komen, op de manier die bij jou past.

Ben jij toe aan een goede balans in je leefstijl?

Dan kom ik graag met je in contact.

De weg naar een gezonde balans in je leefstijl of een lichaam waar je blij mee bent kan belemmerd worden door verschillen factoren.

Ik help je in het vinden van deze balans.

Contact

Gratis inspiratie voor een gezonde leefstijl? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief