Kinderleefstijlcoaching

28-12-21

Als ouder wil je alleen maar het beste voor je kind; deze gezond en gelukkig zien opgroeien. We maken dagelijks keuzes die belangrijk zijn voor het welzijn van onze kinderen. Maar keuzes maken is niet altijd even makkelijk, we weten allemaal hoe het volgens ‘het boekje’ zou moeten. Gezond en gevarieerd eten en voldoende bewegen. Maar wat als je kind niet mee wilt werken, omdat het een moeilijke eter is of omdat het geen interesse heeft in sport en ook niet graag buiten wil spelen. Soms lukt het niet om altijd de juiste keuzes te maken, je wilt het ook gezellig houden thuis. Wat doe je dan?

Als kinderleefstijlcoach begeleid ik kinderen en het gezin naar een gezondere leefstijl. Dat kan van alles betekenen, helpen bij overgewicht, meer plezier beleven aan bewegen, tot het prettiger laten voelen van het kind. We gaan in ieder geval verder kijken dan de kilo’s. Tijdens een leuk en uitdagend traject gaan we samen kijken naar wat jullie kunnen en vooral wíllen doen om wat nog niet goed gaat te veranderen. We kijken niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress en genieten. En hoe gaat het binnen het gezin; hoe gaat iedereen met elkaar om, welke regels zijn er en hoeveel aandacht is er voor elkaar. Als kinderleefstijlcoach help ik de ouder(s) en het kind om zelf stappen te zetten naar een blijvende gedragsverandering. Het kind en de ouders bepalen zoveel mogelijk zelf hoe het plan eruit gaat zien. Het werkt namelijk het beste als de veranderingen die ze doorvoeren ook echt bij hen passen, het moet leuk zijn om te doen!

Stap voor stap en met kleine aanpassingen zoeken we samen naar een gezonde(re) leefstijl die bij het gezin past. Zo wordt er een basis gelegd voor een gezonde toekomst, dat op de lange termijn het meeste geluk brengt. Dit alles doen we gewoon bij het gezin thuis in de eigen vertrouwde omgeving. Het kind gaat door deze aanpak weer gezonder, fitter en blijer door het leven. Dat geldt dan ook voor de ouders, want als je kind gelukkig is ben jij het (meestal) ook.

Helaas wordt op dit moment leefstijlcoaching voor kinderen nog niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het kennismakingsgesprek is gratis en neem gerust contact met me op voor meer informatie over het traject of de tarieven.

Artikel delen:

Geef een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Overgang e-Book
Vol vertrouwen en energie door de overgang