Je moet niks

Misschien heb je al van alles geprobeerd om gezonder te gaan leven; afvallen, meer bewegen, anders gaan eten, meer rust pakken, of minder alcohol drinken. En op korte termijn leek dat best goed te werken, maar het lukte niet om het vol te houden op de lange termijn. Herkenbaar?

 

Dan is het nu de hoogste tijd om te stoppen met dingen doen die niet (of niet goed) werken voor je, en dat je gaat beginnen met dingen doen die je kunt blijven doen. Ook op de lange termijn en ook als er tegenslag is. Dat laatste is juist zo belangrijk, want er is altijd wel iets aan de hand in je leven. In de drukte van het leven vergeten veel mensen om goed voor zichzelf te blijven zorgen. Hoe dat komt? Er moet altijd zó veel, en moeten werkt niet op de lange termijn. Het gaat er juist om wat jij wíl, wat is belangrijk voor je en welke bewuste keuzes wil je maken?

Bedenk: Je moet niks!

Wil jij ook:

 • Je tevreden voelen met jezelf en je leefstijl?
 • Beter leren omgaan met negatieve gedachten en emoties?
 • Meer grip en controle over de keuzes die je maakt?
 • Weer lekker in je vel zitten en energie ervaren?
 • Je persoonlijk ontwikkelen en sterker in het leven staan?

Dan is deze training echt iets voor jou! ‘Je Moet Niks®’ is een compact leefstijlprogramma waarbij je in 3 maanden tijd wordt getraind in mentale fitheid. Want als jij mentaal lekker in je vel zit, zul je bewuste keuzes maken die je gezonder en gelukkiger maken. Ook op de lange termijn. Deze cursus is ontwikkeld door Heidi Stiegelis, trainer, psycholoog en grondlegger van ACT (Acceptance & Commitment Training) in Nederland. Daarnaast schreef ze onder andere het boek ‘Je Moet Niks’ en begeleidde al meer dan 1000 cliënten naar mentale fitheid en gezonde leefstijl. Gezond leven begint in je hoofd, en dat vraagt om mentale fitheid.

De methode die écht werkt!

Ontdek hoe deze cursus ook jouw leven kan veranderen volgens deze erkende wetenschappelijke methode die écht werkt! De ‘Je Moet Niks®’ methode gaat over aandacht, acceptatie, richting en eigenwaarde. Je leert zes essentiële levensvaardigheden, die bijdragen aan persoonlijke groei, veerkracht en gezondheid. Hierdoor ga je bewuster keuzes maken, bewuster leven en dit brengt jou naar een waardevol leven.

Succes verzekerd! Hoe dat kan?

Je Moet Niks® is het enige leefstijlprogramma dat rekening houdt met hoe wij als mens in elkaar zitten; we leven vaak op de automatische piloot en 95% van alles wat we doen gaat onbewust. Zo werkt ons brein nou eenmaal, dat is menselijk gedrag. Dat betekent dat we ingesteld staan op de korte termijn, we leven nu en willen het nu fijn hebben. Onbewuste keuzes op de automatische piloot zijn echter meestal niet de meest gezonde keuzes voor ons. Van nature voelen we weerstand tegen veranderen. We weten echt wel wat goed en gezond voor ons is, maar we doen vaak toch iets anders. Daarom mislukken goede voornemens (bijna) altijd.

 

Met de ‘Je Moet Niks® methode trainen we het brein, zodat je de rest van je leven in staat bent om bewuster te kiezen en te leven. Zodat je leert op een andere (positievere) manier om te gaan met tegenslag in je leven én dingen met meer aandacht gaat doen.

 

Deze training is het begin van een verandering in jouw leefstijl. Onthoud: Je Moet Niks®! Maar waar kies je voor? Stap voor stap, in jouw eigen tempo en op jouw moment.

 

Al ruim duizend mensen gingen je voor en als ook jij openstaat voor deze mooie methode zal je leven veranderen. Het werkt altijd en voor iedereen. Het vraagt wel om blijven oefenen met de levensvaardigheden, jouw bewuste aandacht inzetten en gaan voelen wat voor jou belangrijk is.

Ja, ik wil!

Of wil je nog wat meer informatie?

Welkom bij ‘Je Moet Niks®’ mentaal en fysiek fit op jouw manier. Geen langdurig programma, dat vooral veel leefstijlregels en kennis biedt. Maar in plaats daarvan een kortdurende persoonlijke cursus helemaal op maat. Gericht op snel resultaat zonder gedoe. Hier krijg je geen regels opgelegd, maar leer je juist om regels los te laten.

 

Hoe gaat het in z’n werk?

 1. Start direct (géén wachtlijst!) met behulp van het boek en doe de krachtige online cursus die je op eigen tempo volgt.
 2. Kies voor vijf sessies met mij of een andere ‘Je Moet Niks’ trainer. Deze sessies duren een uur en vinden elke twee – drie weken plaats. Binnen 3 – 4 maanden ben je dan mentaal fit!
 3. De vijf sessies vinden fysiek plaats in Goes of online is ook een mogelijkheid.
 4. Het totale pakket kost 674 euro als je in één keer betaalt, maar het is ook mogelijk om het in termijnen te betalen.

De uitkomstmaat van deze cursus is mentale fitheid, want als je mentaal fit bent maak je bewustere keuzes voor jezelf. En ervaar je weer controle over jouw gedrag, zodat je goed voor jezelf zorgt. Goede zelfzorg leidt altijd tot een gezondere leefstijl.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig geworden of ‘Je Moet Niks®’ ook voor jou geschikt is?

Dit zijn voorbeelden van situaties van deelnemers die het programma eerder met succes hebben gevolgd:

 

 • Ik leef vooral uit mijn hoofd, pieker veel en kan me moeilijk concentreren
 • Ik eet standaard te veel, ik heb een verslaving
 • Ik ervaar veel stress en onrust in mijn leven
 • Ik wil meer grip op mijn leefstijl en mijn gezondheid
 • Ik wil meer plezier hebben en meer kunnen genieten in het leven
 • Ik wil een positiever zelfbeeld
 • Ik houd al jaren alle ballen in de lucht, en cijfer mezelf altijd weg
 • Ik wil beter voor mezelf opkomen
 • Ik wil mezelf persoonlijk ontwikkelen en sterker in het leven komen te staan
 • Ik wil meer rust in mijn hoofd
 • Ik ben ongelukkig in mijn relatie
 • Ik wil zo graag veranderen maar het lukt me zelf niet

‘Je Moet Niks®’ richt zich op wat jij nodig hebt, en leert je weer te voelen wat voor jou belangrijk is. Uiteraard één op één, helemaal op jou gericht. Jouw wensen en verlangens staan centraal.

Ja, ik wil!

Voor werkgevers en werknemers

Steeds meer mensen in Nederland ervaren verschillende vormen van mentale problemen, waaronder depressie, angststoornissen en burn-out. Allerlei factoren zoals werk gerelateerde stress, sociale druk en financiële problemen hebben bijgedragen aan de stijgende prevalentie van mentale gezondheidsproblemen.

 

De ACT & Leefstijl-cursus “Je Moet Niks” heeft als voornaamste doel het bieden van snelle en doeltreffende resultaten aan werknemers en leidinggevenden die ontevreden zijn met hun huidige leefstijl, niet goed in hun vel zitten, beter willen leren omgaan met negatieve ervaringen en emoties, meer grip en controle willen over hun werk-privé balans, hun (mentale) gezondheid willen verbeteren of zich persoonlijk willen ontwikkelen.

 

Je Moet Niks® is een CRKBO-geregistreerde opleiding, wat wil zeggen dat er geen BTW over hoeft te worden betaald. Daarnaast betekent het dat werkgevers dit voor werknemers vanuit het opleidingsbudget kunnen bekostigen. Dus meer mentaal fitte werknemers en hierdoor minder ziekteverzuim.

Veelgestelde vragen

De cursus is CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat de cursus officieel als erkende opleiding Kort BeroepsOnderwijs staat geregistreerd. Je kunt bij je werkgever aanvragen om deze cursus vanuit het opleidingsbudget te volgen. Of wellicht zijn er andere mogelijkheden bij je werkgever om je cursus te vergoeden. Wij adviseren jou de afdeling Personeelszaken of HR manager hiervoor te benaderen.

Hoewel de cursus is gericht op het trainen van jouw brein om mentaal en fysiek fitter te worden, is het geen zorgtraject en valt het dus niet onder zorg. Daarmee vervalt het recht op vergoeding uit het zorgpakket.

Tussen de één en vier maanden kun je het gehele traject afronden. Je start met het boek en/of de online cursus. Dit kun je tussen 1-3 weken afronden. Daarna volgen vijf persoonlijke sessies van ongeveer één uur met jouw trainer. Deze vinden om de twee weken plaats. Totaal dus ongeveer 3 maanden.

Jazeker. Wij leren je (levens)vaardigheden en deze zijn prima te combineren met andere behandeling of coaching. Al is onze ervaring dat je dit na het volgen van deze cursus niet meer nodig hebt.

Je kunt direct starten met het volgen van de onlinecursus. Daarna neemt de door jou gekozen trainer binnen 48 uur contact met je op om de vijf sessies in te plannen. Er is dus géén wachtlijst.

Je houdt één jaar lang toegang tot de onlinecursus. Dat betekent dat je tijdens de sessies met jouw trainer ook weer terug kunt kijken naar video’s die je nog een keer terug wilt zien. Jouw toegang tot de Je Moet Niks Community is gratis en voor onbepaalde tijd.

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). De ACT-processen zorgen er samen voor dat je mentaal flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zo zeer het reduceren van ongewenste gedachten en gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.