Als je blijvend gewicht wilt verliezen

14-01-20

Afvallen, dunner worden, gezonder eten, het zijn verlangens en wensen die bij veel mensen hoog op de agenda staan. Vaak blijft het bij een goed voornemen of, als er wel een poging wordt gedaan om anders te eten, geven mensen het snel op. Het gaat om een keuze tussen nu lekker eten of pas veel later een slank en gezond lijf. Die keuze is heel lastig maar niet onmogelijk. Er zijn slimme trucjes die werken en ik vertel je daar graag meer over.

Laat ik eerlijk zijn, er is geen quick fix, geen snelle oplossing die ervoor zorgt dat je in korte tijd slank bent en blijft. Als afvallen makkelijk zou zijn, dan zou de helft van Nederland niet te zwaar zijn. Het afvallen zelf lukt meestal nog wel, maar het gezonde gewicht langdurig behouden is voor veel mensen een hele uitdaging. Afvallen en weer aankomen, het bekende jo-jo effect ligt op de loer. Er blijken heel veel factoren mee te spelen die ervoor zorgen dat op je streefgewicht blijven heel lastig is, maar het is ook duidelijk dat mensen meer kunnen doen dan ze zelf denken. Ik ga je inzicht geven in al deze factoren en daardoor begrijp je beter wat er gebeurt tijdens diëten, en vooral hoe je ermee om kan gaan om wél op dat gewicht te komen en te blijven. Want dat kan echt! Heel belangrijk om te beseffen dat het geen gebrek aan wilskracht of karakter is, maar een samenspel van vele tegenwerkende krachten. Natuurlijk gaan we ook kijken naar je voeding en je valkuilen, dit geeft vaak nieuwe inzichten die kunnen helpen bij het behalen van je doel.

We gaan samen kijken naar wat het beste bij jou past, wat uiteindelijk wel het gewenste gewicht oplevert. En nog belangrijker, je leert hoe je het deze keer wél vol kunt houden. We kijken veel verder dan alleen maar naar een getal op de weegschaal (en als je dat niet wilt, kijken we daar helemaal niet naar), maar ook naar wie jij bent en wat jij wilt. Waar jij je prettig bij voelt, in jouw tempo.

Het draait om jou, waar je nu staat maar vooral waar je naar toe wilt!

Ik kan je leren hoe je duurzaam gewichtsverlies kunt realiseren, en uitleggen waarom dit soms zo moeilijk te bereiken is. Als je dit wilt leren, dan moet je daar iets voor doen. Je zal er tijd, aandacht en oefening in moeten stoppen. Dat hoef je niet alleen te doen, ik ga je daarbij helpen. Ik ga je helpen je bewust te worden van je eigen mogelijkheden, je eigen kracht om dit te bereiken. Hierdoor krijg je zelf de regie weer terug over je eetgedrag, en begrijp je waarom je bepaalde keuzes maakt of hebt gemaakt. Dat is namelijk écht mogelijk, dat jij bepaalt wat je met je lichaam doet in plaats van andersom, hoe fijn is dat. Het bewust worden van je patronen en gewoontes is onderdeel van jouw toekomstige succes, blijvend een gezond gewicht waar jij je goed bij voelt. Wat ook goed is om te weten; het gaat niet om minder eten, het gaat om ánders eten (en toch lekker).
Een dieet is vaak alleen voor de korte termijn, met Leefstijl in Balans kies je voor een duurzame aanpak. Wil jij ook blijvend een gezond gewicht? Vraag dan nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Artikel delen:

Geef een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Overgang e-Book
Vol vertrouwen en energie door de overgang