Alles begint met een gedachte

17-03-21

Je gedachten bepalen je emoties en daarmee het gedrag wat je vervolgens laat zien. Je houding en gedrag hebben een enorme invloed op de resultaten die je ervaart, en deze kunnen zowel positief als negatief zijn. Jouw eigen mindset bepaalt dus je resultaat!

Onze gedachten bepalen hoe wij ons voelen en hoe wij ons voelen bepaalt hoe wij handelen.

Zodra je de focus hebt op een gebeurtenis in het verleden of de toekomst, ervaar je de beleving. Dit is de manier waarop ons brein werkt. Waar het aan denkt, dat voelt het. Zo werken ook onze angsten.

We projecteren een mogelijk risico in ons hoofd, waardoor we nu al bang of nerveus zijn terwijl er nog helemaal niets heeft plaatsgevonden. We zien onszelf al een stomme fout maken of we zien onszelf een black-out krijgen tijdens een speech. Deze focus roept direct negatieve emoties op, emoties die hartstikke echt zijn, want we voelen ze al terwijl ze eigenlijk niets met de actuele situatie te maken hebben.

Op dezelfde manier kan onze focus er ook voor zorgen dat we ons positief of bijvoorbeeld relaxed voelen. Als jij terugdenkt aan de laatste mooie vakantie die je hebt gehad, ervaar je voor je het weet weer de emoties die je tijdens de vakantie ook voelde. Terugbladeren in het vakantiealbum is een goede manier om die positieve focus te creëren.

Denken we positieve, liefdevolle en dankbare gedachten, dan voelen wij ons ook positief, liefdevol en dankbaar. Vanuit dat gevoel gaan we op een positieve manier om met onszelf, anderen en situaties die op ons pad komen. We zijn ontspannen en lossen problemen soepel en creatief op. Dit soort gedachten maken het leven licht en luchtig en hebben een positief effect op onze gezondheid. Ook kunnen we dan gemakkelijker weerstand bieden aan verleidingen, ook niet verkeerd!

Denken we daarentegen het grootste gedeelte van de dag negatieve en ontevreden gedachten, dan voelen we ons ook voornamelijk negatief en ontevreden. We worstelen ons door de dag heen en het leven lijkt zwaar en ons op alle mogelijke manieren tegen te werken. Dit soort gedachten werkt stress in de hand. Het vervelende is ook dat door stress bestaande klachten kunnen verergeren en nieuwe klachten ontstaan.

De kracht van jouw gedachte is enorm en bepalend voor het wel of niet slagen van jouw voornemen!

Alles begint met een gedachte, alles is mindset. Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden, zijn het resultaat van de gedachten die je hebt gehad en keuzes die je hebt gemaakt. Als je begrijpt hoe het komt dat deze gedachten jouw leven en gedrag bepalen, kun je (weer) controle hebben en houden over je leven. Verander dus jouw gedachten, verander jouw overtuiging en jouw leven zal veranderen. Het geloof in jezelf is je grootste kracht!

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Overgang e-Book
Vol vertrouwen en energie door de overgang